Sorodne objave

 

Na letošnjih Delavskih športnih igrah Agencije za šport Novo mesto je, kot že vrsto let prej, sodelovala tudi Policijska uprava Novo mesto in v skupni razvrstitvi zasedla odlično tretje mesto.

Agencija za šport Novo mesto je v letošnjem letu izvedla tekmovanja v 54. sezoni Delavskih športnih iger (DŠI), na kateri je sodelovalo več kot 2500 rekreativnih športnic in športnikov, ki so se v sedemnajstih športnih panogah borili za točke številnih podjetij in organizacij ter s svojim športnim udejstvovanjem, borbenostjo in vztrajnostjo pustili neizbrisen pečat.

10

V skupni razvrstitvi se je Policijska uprava Novo mesto zavihtela na odlično tretje mesto, za ekipama podjetij Krka in Roletarstvo Medle. Podjetje Krka je bilo s 1743 točkami brez prave konkurence, medtem ko so bile med drugo in četrto uvrščeno ekipo majhne razlike. Ekipa Policijske uprave Novo mesto je zbrala 1447 točk in dosegla trinajst uvrstitev med najboljše tri. Dvakrat so bili prvi, v badmintonu (ž) in košarki (ž), petkrat drugi, v odbojki (ž), odbojki na mivki (ž), pikadu (ž), plavanju (m) in veslanju (ž), ter šestkrat tretji, v badmintonu (m), kolesarjenju (ž), plavanju (ž), streljanju (ž), tenisu (ž) in uličnem teku (ž). Odlične so bile predvsem športnice, ki so zaostale le za predstavnicami podjetja Krka in zbrale zavidljivih 692 točk, medtem ko so športniki osvojili peto mesto. Priznanja najboljšim so podelili na zaključni slovesnosti 10. decembra v Novem mestu.

14

Letos je agencija prvič opravila tudi izbor najboljšega športnika in najboljše športnice. Naziv najboljšega športnika na DŠI v letu 2014 je prejel predstavnik podjetja URSA, najboljša športnica na DŠI v letu 2014 pa je postala policistka Antonija Rožmarin iz PP Metlika. Antonija je tudi vodja ekipe Policijske uprave Novo mesto in gonilna sila moštva.

Najboljša športnica in športnik sta poleg priznanja prejela še posebno nagrado podjetja Revoz - enotedensko uporabo novega Twinga. Najboljše tri ekipe v moški, ženski in absolutni konkurenci bodo pokale prejele na tradicionalni prireditvi Športnik leta 2014, ki bo 28. januarja 2015 v Kulturnem domu Janeza Trdine v Novem mestu.

15

Športnikom je v imenu vseh sodelavk in sodelavcev čestital tudi Janez Ogulin, direktor Policijske uprave Novo mesto in se jim zahvalil za njihov prispevek h krepitvi ugleda policije.