Sorodne objave

 

V skladu z ukrepi za zmanjšanje števila najtežjih prometnih nesreč na območju Policijske uprave Nova Gorica so policisti dopoldne 10. februarja 2010 na cestah med Tolminom in Novo Gorico izvedli poostren nadzor v cestnem prometu.

Sodelovalo je pet policijskih patrulj, tako z belo-modrimi kot civilnimi vozili. Pri nadzoru so se policisti omejili na ugotavljanje hujših kršitev v cestnem prometu, kot so napačna stran in smer vožnje, nepravilno prehitevanje, prekoračitev najvišje dovoljene hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola in mamil, vožnja brez ustreznega vozniškega dovoljenja, vožnja z vozili, ki niso tehnično brezhibna, uporaba mobilnih telefonov, neuporaba varnostnih pasov.

V poostrenem nadzoru so policisti obravnavali 36 kršitev Zakona o varnosti cestnega prometa. Pri tem so izrekli globo 28 voznikom, zaradi prekrškov neznatnega pomena pa 8 voznikov zgolj opozorili. V 16 primerih so ugotovili nepravilnosti pri vožnji, in sicer zaradi nepravilne strani vožnje (9) in nepravilnega prehitevanja (7). Pet voznikov in sopotnikov med vožnjo ni uporabljalo varnostnih pasov, trije vozniki pa so med vožnjo uporabljali mobilni telefon v nasprotju z določili Zakona o varnosti cestnega prometa. Zoper dva voznika je bila globa izrečena zaradi vožnje z neveljavnim vozniškim dovoljenjem, dvema voznikoma pa je bila globa izrečena zaradi drugih prekrškov. Policisti so v dveh primerih še ugotovili, da sta voznika osebnih avtomobilov v Anhovem nepravilno prehitevala druga vozila v križišču, prek razvrstilnih pasov in zapornih ploskev pred in za križiščem. Ko so oba voznika zaradi opisanega prekrška zaustavili, pa sta se izkazala z vozniškima dovoljenjema, ki sta na podlagi sodne odločbe prenehali veljati.

S tovrstnimi oblikami nadzora prometa bomo nadaljevali tudi v prihodnjih mesecih, zato vse voznike opozarjamo, naj dosledno spoštujejo cestnoprometne predpise.