Sorodne objave

 

V skladu z ukrepi za zmanjšanje števila najtežjih prometnih nesreč na območju Policijske uprave Nova Gorica so policisti v petek, 25. septembra 2009, na glavni cesti II. reda med Tolminom in Novo Gorico izvedli poostren nadzor v cestnem prometu s civilnimi vozili.

V nadzoru je sodelovalo pet policijskih patrulj, in sicer dve z belo-modrimi vozili, ostale patrulje pa so cestni promet kontrolirale s civilnimi vozili. Policisti so se v nadzoru osredotočili predvsem na ugotavljanje težjih kršitev v cestnem prometu, zlasti prekoračitev najvišje dovoljene hitrosti, napačne strani vožnje, nepravilnega prehitevanja, neupoštevanja prometne signalizacije, vožnje pod vplivom alkohola in prepovedanih drog, vožnje s tehnično nebrezhibnimi vozili idr.

V enodnevnem poostrenem nadzoru so policisti ugotovili 24 kršitev Zakona o varnosti cestnega prometa, voznikom so izrekli 20 glob, 4 voznike pa so zgolj opozorili. Globe so izrekli zaradi nepravilnega prehitevanja, neupoštevanja označb na vozišču (oz. prehitevanja preko neprekinjene ločilne črte, razvrstilnih pasov...), prekoračitve hitrosti, neuporabe varnostnih pasov in uporabe mobilnega telefona med vožnjo. Dve vozili so zaradi tehničnih pomanjkljivosti izločili iz prometa.

Vse udeležence cestnega prometa policisti PU Nova Gorica opozarjajo na strpnost in spoštljivost, zlasti do šibkejših udeležencev, ter dosledno spoštovanje cestnoprometnih predpisov. K večji prometni varnosti lahko namreč prispevamo prav vsi udeleženci v cestnem prometu.