Sorodne objave

 

Novogoriški policisti smo po dobrem sodelovanju z italijanskimi varnostnimi organi 15. septembra prijeli 27-letnega moškega, osumljenega treh poskusov umora in poskusa uboja.

1

Z leve: Vodja Sektorja kriminalistične policije v Policijski upravi Nova Gorica Milovan Ipavec in predstavnik za odnose z javnostmi Dean Božnik


Zvočni posnetek z novinarske konference (mp3) 


Letos avgusta so bili v parku pri avtobusni postaji v Novi Gorici ob različnih dneh v večernih urah napadene štiri osebe. Tako je bila 12. avgusta napadena 29-letna ženska. Storilec ji je z ostrim predmetom povzročil vreznino na vratu in na levi roki. 18. avgusta je bil napaden 25-letni moški, ki je dobil vreznino in vbod na vratu, nato pa je storilec zbežal. 19. avgusta pa sta bila napadena 34- in 38-letna moška. Oba sta utrpela globoke vreznine in vbode po vratu in sta bila v življenjski nevarnosti, vendar jima je zdravstveno osebje s hitrim ukrepanjem rešilo življenji.

Že od prvega napada je policija intenzivno iskala storilca in poostrila nadzor na tem območju. 20. avgusta se je okoli 20.40 storilec ponovno pojavil v parku in poskušal napasti, vendar je zaradi intervencije kriminalistov zbežal.

2

S pomočjo očividcev je bil izdelan fotorobot storilca, ki je bil poslan vsem policijskim enotam v Sloveniji in tudi italijanskim varnostnim organom. Na podlagi fotorobota smo ugotovili, da gre za 27-letnega italijanskega državljana, kar so potrdili tudi italijanski varnostni organi. Ti so v Italiji spremljali njegovo gibanje in nam 15. septembra sporočili, da osumljenec prihaja v Slovenijo. Na osnovi njihovega obvestila smo ga še isti dan izsledili in prijeli v bližini državne meje. Po potrditvi identitete in zasegu vozila je bil osumljenec priveden k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je zoper njega odredil sodno pridržanje, naslednji dan po zaslišanju pa pripor.

Osumljeni je bil kazensko ovaden za en poskus uboja po določilu 115. člena in za tri kazniva dejanja poskusa umora po določilu 116. člena Kazenskega zakonika Republike Slovenije.

Prijetje 27-letnega osumljenca je rezultat dobrega sodelovanja slovenskih in italijanskih varnostnih organov.