Sorodne objave

Pozor, žeparji! 7. januar 2023
Projekt Mladi in kriminal 9. september 2022
 

Policijska uprava Murska Sobota je 18. junija 2011 začela nov projekt preventivnih radijskih oddaj, tokrat na pomurskem madžarskem radiu. Oddaja bo praviloma potekala vsako tretjo soboto v mesecu.

P1030460

Vsebina oddaje je predvsem preventivnega značaja, njen namen pa je seznaniti poslušalce s policijskimi pooblastili in policijskimi postopki, ki jih policija izvaja pri opravljanju svojih nalog. V oddaje se bodo skozi leto vključevale različne aktualne teme in sicer s področja javnega reda in miru, področja kriminalitete, javnih prireditev, varnosti cestnega prometa, varstva okolja in druge aktualne teme, pomembne za določeno obdobje v letu (na primer turistična sezona, čas božičnih, novoletnih, velikonočnih in prvomajskih praznikov s poudarkom na uporabi karbida in drugih pirotehničnih izdelkov, kurjenje v naravi, začetek in zaključek šolskega leta, prometna varnost itd.).

V oddajah bodo sodelovali inšpektorji sektorjev uniformirane in kriminalistične policije, komandirji policijskih postaj in njihovi pomočniki, vodje policijskih okolišev in ostali zaposleni v policiji. Policija bo odgovarjala tudi na vprašanja poslušalcev v oddajah, ki se bodo predvajale v živo, občani pa lahko svoja vprašanja predhodno pošljete v uredništvo oddaje.

V tokratni prvi oddaji sta sodelovala Slavko Škerlak, vodja sektorja uniformirane policije, in Damir Ivančič, vodja sektorja kriminalistične policije. Škerlak je predstavil namen oddaje in opozoril na začetek turistične sezone in šolskih počitnic. Pri tem je veliko pozornosti namenil varnosti cestnega prometa in varstvu okolja. Ivančič pa je opozoril na varovanje premoženja med dopusti.