Sorodne objave

Kam po pomoč? 8. marec 2023
 

Policijska uprava Maribor se je odzvala vabilu za sodelovanje na prvem Otroškem bazarju v Mariboru. V treh sejemskih dneh so se v Ledni dvorani na Taboru zvrstile številne izobraževalne in zabavne vsebine, na katerih so aktivno sodelovali vsi, ki se ukvarjajo z najmlajšimi. Tudi policisti.

DSC04595

Policijsko motorno kolo je privabilo številne radovedne malčke.

 

Policisti so tako od 20. do 22. aprila predstavili delo in opremo policista kolesarja, policista motorista, policista posebne policijske enote in kriminalista s področja prepovedanih drog. Hkrati pa so bili na voljo vsem, ki so imeli zanje praktična vprašanja.

Največ zanimanja sta požela policijski motor in indikator alkoholiziranosti, ki ga je preizkusilo okoli 300 obiskovalcev, na policijskem motorju pa je posedelo in se na njem fotografiralo veliko otrok. 

524634

Obiskovalci so pridno izpolnjevali žrebne lističe z nagradnim vprašanjem iz varnosti cestnega prometa. Pet jih bomo izžrebali in nagradili s promocijskim in preventivnim gradivom policije.

 

V času sejemskih aktivnosti so policisti razdelili tudi odsevne trakove za boljšo vidnost v prometu, kape, majice, pobarvanke in različne letake, s katerimi bodo tako starši kot otroci lahko nadgradili svoje znanje o varnosti, samozaščitnem ravnanju in pravilih v cestnem prometu. 

DSC04669

Otroci so si nadeli tudi zaščitno opremo, ki jo uporabljajo policisti posebne policijske enote.

DSC04553

Sejemsko dogajanje si je ogledal tudi direktor Policijske uprave Maribor Danijel Lorbek.