Sorodne objave

 

Policijska postaja Ormož je konec maja v sodelovanju z ormoškim svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in tamkajšnjim avtocentrom pripravila dan prometne varnosti občine Ormož.

F1040016

Na Osnovni šoli Ormož je potekalo medobčinsko tekmovanje osnovnih šol Kaj veš o prometu? Na prireditvenem prostoru sta vodji policijskih okolišev s preventivnim gradivom in laserskim merilcem hitrosti predstavila problematiko neprilagojene hitrosti in vožnjo pod vplivom alkohola. Obiskovalci so lahko opravili preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom, in sicer je svoje psihofizično stanje z alkotestom preizkusilo 115 udeležencev prireditve. Preizkusili so se lahko tudi na simulatorju varne vožnje z motornim kolesom.

F1040011

Patrulja PP Ormož je skupaj z gasilci in reševalci sodelovala v prikazu reševanja prometne nesreče s telesnimi poškodbami, policista Postaje prometne policije Maribor pa sta članom motokluba Cest' bon Ormož predstavila varno vožnjo z motornim kolesom, pri čemer so se lahko motoristi tudi sami preizkusili v varni vožnjo.

F1020008

Prireditev je obiskalo okoli 800 udeležencev, predvsem krajanov občin Ormož, Sveti Tomaž in Središče ob Dravi, ki so bili nad prireditvijo navdušeni.