Sorodne objave

 

Študentski klub Domžale je 23. januarja 2010 organiziral dobrodelni koncert z naslovom Poglej okoli sebe, da bi tako mlajšo kot starejšo generacijo s pomočjo znanih slovenskih reperjev reperjev opozorili na tragične posledice vožnje pod vplivom alkohola. Ob koncertu so se poleg gasilcev, reševalcev in zavoda Varna pot zato predstavili tudi policisti Policijske postaje Domžale.

dobrdel

Policisti so predstavili svoje delo in naloge ter obiskovalcem pokazali opremo, ki jo uporabljajo pri nadzoru cestnega prometa (laserski merilnik hitrosti, stinger, triopan, alkotest, službeno vozilo policije …).

Še posebej zanimiv za obiskovalce je bil laserski merilnik hitrosti, saj so lahko z njim poskusili meriti mimovozeča vozila. Vsak od udeležencev prireditve je lahko z alkotestom opravil tudi preizkus alkoholiziranosti, za mlajše pa so bile še posebej zanimive »lučke« in sirena na policijskem vozilu.

Na koncertu so predvajali tudi posnetke prometnih nesreč ter nespametne in izzivalne vožnje. Predstavitve policistov se je udeležilo zelo veliko obiskovalcev prireditve, ki so za policijsko delo in opremo pokazali tudi precej zanimanja.