Sorodne objave

 

Planica. Delo uspešno zaključeno. Letošnji "planiški praznik" se je z množično udeležbo v primerjavi s preteklimi leti nekoliko neznačilno začel že minuli četrtek, 17. marca 2016. Policisti smo namreč v sodelovanju z organizatorjem varen prihod na prireditveni prostor zagotovili več kot 20.000 obiskovalcem, ki so se pripeljali s približno 4.000 vozili ter preko 170 avtobusi in kombiji.

IMG 4622

 Še bolj množičen pa je bil obisk v naslednjih treh dneh, ko se je na prireditvenem prostoru zgostilo več kot 90.000 ljudi, ki so se tja pripeljali z več kot 13.000 osebnimi avtomobili in preko 1.300 avtobusi ter kombiji.


Zaradi tako množičnega obiska je bilo največ dela v prometu. Da bi vsem zagotovili varen in v okviru zmožnosti prometne infrastrukture razmeroma hiter prihod, smo se namreč policisti morali zelo angažirati. Promet smo aktivno urejali in nadzorovali vse od cestninske postaje Torovo do prireditvenega prostora v Planici, kjer smo skrbeli tudi za javni red in mir ter zagotavljali varnost ljudi in njihovega premoženja.

IMG 4618

Na področju zagotavljanja javnega reda in miru smo obravnavali manjše število kršitev javnega reda, nekaj kaznivih dejanj, iskali smo tudi nekaj oseb ter našli in prevzeli več najdenih predmetov. Nekaj najdenih predmetov še vedno hranimo na Policijski postaji Kranjska Gora.

IMG 4627

Večjih kršitev, s katerimi bi bil huje moten javni red ali bi bile huje kršene pravice ljudi, pa ni bilo, kar je tudi rezultat dobrega načrtovanja in zavzetosti ter strokovnosti in proaktivnosti policistov, ki so vse dni skrbno opravljali policijske naloge. Zagotovo pa so zalegla tudi številna opozorila, s katerimi smo policisti obiskovalce opozarjali na lastno varnost in varstvo javnega reda.

IMG 4601

Nekaj statističnih podatkov: V vseh dneh skupaj smo zagotovili varen prihod in odhod več kot 110.000 obiskovalcem, ki so se v Planico pripeljali z okoli 17.000 osebnimi avtomobili ter približno 1.500 avtobusi in kombiji. Iskali in našli smo 10 pogrešanih oseb, med njimi tudi otroka. Obravnavali smo 11 kršitev javnega reda in 7 prijav kaznivih dejanj ter pomagali pri obravnavi več kot 30 oseb, ki so zaradi različnih vzrokov (tudi alkohola) potrebovale zdravniško pomoč. Obravnavali smo dve prometni nesreči in prevzeli večje število najdenih predmetov.

 

Poleg rekordnega števila gledalcev zadnje ekipne tekme v sezoni svetovnega pokala v smučarskih skokih pa je planiško skakalnico v teh dneh zaznamovala tudi vrsta izjemnih dosežkov Petra Prevca; med drugim je osvojil veliki kristalni globus in postal svetovni prvak v poletih. Nanj in na druge skakalce: Roberta Kranjca, Jurija Tepeša, Jerneja Damjana, ki so zaposleni pri nas (Oddelek vrhunskih športnikov), smo v slovenski policiji nadvse ponosni.

 Čestitamo!