Sorodne objave

Kam po pomoč? 8. marec 2023
 

Na že 8. Otroškem bazarju, ki je med 12. in 15. septembrom potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, smo se predstavili tudi policisti. Razstavili smo službena vozila policije, opremo, ki jo uporabljamo pri svojem delu, in malčkom predstavili tudi naše štirinožne pomočnike - policijske pse in konje.

IMG 2564

Otvoritev 8. Otroškega bazarja so popestrili člani Policijskega orkestra, ki letos obeležujejo svojo 65. obletnico obstoja.

 

Vse štiri dni je bil razstavni prostor policije izjemno dobro obiskan. Malčkov iz vrtca in učencev nižjih razredov osnovnih šol se je kar trlo. Otroci, starši, učitelji in vzgojitelji so imeli veliko vprašanj o policijskem poklicu, pa tudi o tem, kako naj poskrbijo za lastno varnost. Policistke in policisti so z veseljem odgovarjali na njihova radovedna vprašanja in jim med drugi razdelili tudi odsevne trakove za večjo varnost v prometu.

IMG 2642

Malčki niso želeli izpustiti priložnosti, da bi se usedli na policijski motor. Čeprav je bil za večino prevelik, so se pogumno pognali nanj in si nadeli celo čelado, ki je bila za mnoge nekoliko pretežka.

Obiskali so tudi policijske konje, ki so jih pridno čakali na zunanji ploščadi in se prijazno pustili božati otroškim ročicam. Kot ponavadi so otroke razveselili še policijski "kužki", ki so samo zanje izvajali različne norčije. 

IMG 2654

Otroci so izpolnili tudi nagradne lističe, na katerih so odgovarjali na vprašanja o prometni varnosti. Med izpolnjenimi lističi bomo izžrebali 10 srečnežev, ki bodo prejeli zanimiva promocijska darila in preventivni material policije.