Sorodne objave

 

Na svetovnem policijskem prvenstvu v judu, ki je potekalo med 27. septembrom in 1. oktobrom v Kazanu v Rusiji, sta si policistka Petra Nareks in policist Rok Drakšič v svojih kategorijah priborila zlato odličje!

Slika1302

Zmagovalna ekipa (z leve): Rok Drakšič, dr. Franc Pozderec, Petra Nareks in Zdenka Stern


Prvi dan tekmovanja je Petra Nareks v kategoriji do 52 kg osvojila zlato kolajno, po tem, ko je v finalni borbi taktično premagala rusko tekmovalko Aleksandro Durnovo. Tudi Rok Drakšič si je naslov svetovnega policijskega prvaka v kategoriji do 66 kg priboril v finalu z ruskim judoistom, Armenom Avagyanom.

IMG 2343

Svetovnega policijskega prvenstva se je udeležilo 54 tekmovalcev iz 11 držav, med katerimi je slovenska ekipa z le dvema tekmovalcema zasluženo osvojila drugo mesto, takoj za ruskimi predstavniki, ki so osvojili devet zlatih odličij. Po eno zlato kolajno so osvojile le še Madžarska, Avstrija in Nizozemska. Slovenija je tokrat v judu s stoodstotnim zlatim izkupičkom okronala lanski prav tako stoodstotni zlati uspeh na Evropskem policijskem prvenstvu v judu, kjer je nastopila s tremi tekmovalci.

IMG 2370

Razcvet juda v Sloveniji se je z doseženimi uspehi prenesel tudi v policijske vrste, kar kaže na dobro sodelovanje med Policijo in Judo zvezo Slovenije. Nepogrešljiv del uspešnega nastopa Petre Nareks in Roka Drakšiča na svetovnem policijskem prvenstvu v judu pa je zagotovo njun trener Marjan Fabjan, ki je prav tako zaposlen v policiji, v Oddelku vrhunskih športnikov. Vlogo policijskega trenerja je na tekmovanju odlično opravil dr. Franc Pozderec, predavatelj policijskih pooblastil s praktičnim postopkom in samoobrambo v Policijski akademiji, ki je tudi sam kot tekmovalec izkusil tekmovalni duh svetovnega prvenstva v judu.

hoi

Judo ekipa slovenske policije kroji vrh svetovnega policijskega juda. Vtis vrhunske pripravljenosti ene izmed najpomembnejših policijskih disciplin je v Rusiji, svetovni judo velesili, dodatno potrdila Petra Nareks, ki je bila s strani sodniške komisije izbrana za najboljšo žensko tekmovalko tega prvenstva in za to prejela posebno nagrado.

IMG 2512

S prikazanim znanjem in veščinami juda je Slovenija zagotovo veliko prispevala k ugledu in popularizaciji juda v policiji in ostali javnosti ter se skozi vrhunske dosežke na svetovni ravni zahvalila za izkazano podporo Svetovni policijski športni zvezi (USIP). "Dokazali smo, da je borilna veščina judo v slovenski policiji cenjena, da se znamo dobro pripraviti in organizirati za nastop in da uspemo preko športnih tekmovanj in vrhunskih dosežkov navdušiti delavce v policiji za sodelovanje na naših nacionalnih prvenstvih, policijskih igrah in vzpodbuditi njihovo splošno športno aktivnost", je dejala vodja slovenske ekipe Zdenka Stern iz Policijske akademije, nekdaj tudi sama vrhunska športnica, ki je tokrat z drugega zornega kota občutila navijaško podporo.


Petri Nareks in Roku Drakšiču čestitamo za izjemen športni uspeh!



Foto: Ruska policijska športna federacija in slovenska Policijska akademija