Sorodne objave

 

Na območju Bleda, Bohinja, Jelovice in dela Julijskih Alp bo dva dni potekal t. i. Brajnikov memorial ali pogum razuma, volje in moči. Danes, 15. junija 2012, je tekmovalce pred prvimi koraki nagovorila tudi namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar.

Gre za tekmovanje v spomin na "jeklenega" policista Mitjo Brajnika, ki je pred petnajstimi leti tragično preminil v nesreči pod Okrešljem.

IMG 7351

Vsem policistkam in policistom, pripadnikom slovenske vojske, predstavnikom pravosodnega ministrstva, poklicnim gasilcem in ostalim udeležencem je zaželela veliko železne volje in neskončne vztrajnosti. Poudarila je, da so dobra usposobljenost, psihična in fizična pripravljenost, sposobnost delovanja in usklajevanja znotraj ekipe ter močna volja ključnega pomena tudi za tako zahtevne poklice, ki jih udeleženci opravljajo.

IMG_5954

Mitja Brajnik je bil kot izreden športnik pred 19 leti začetnik Pohoda razuma, volje in moči. Ko je leta 1997 skupaj s še štirimi gorskimi reševalci izgubil življenje v nesreči pod Tursko goro, so tekmovanje njemu v spomin preimenovali v Brajnikov memorial.

Gre za izjemno naporno športno tekmovanje v različnih disciplinah, ki zahteva veliko športnega talenta, trme, obvladovanja specialnih veščin in znanja, potrebnega za preživetje v naravi ali za pomoč sočloveku, traso pa morajo tekmovalci premagati kot ekipa. Letos tekmuje 29 ekip.