Sorodne objave

 

Policisti morajo biti za opravljanje vsakodnevnih nalog v dobri psihofizični formi, mnogi med njimi so odlični športniki. Prav zato v policiji vzpodbujamo športno dejavnost.

Tekmovanja vedno skrbno izbiramo in rezultat tega so visoke uvrstitve slovenskih udeležencev. Slovenska policija zaposluje v svojih vrstah športnike, ki sodijo v sam svetovni oziroma mednarodni vrh. Uspešni športniki pa s svojo prepoznavnostjo veliko doprinesejo tudi k pozitivni promociji policije v javnosti.

Danes, 16. aprila 2002 je direktor Uprave uniformirane policije Generalne policijske uprave gospod Stanislav Veniger sprejel vrhunska športnika Petra Mankoča in Blaža Medveška. Čestital jima za vrhunske dosežke na športnem področju in jima hkrati zaželel še veliko takšnih uspehov. 

 

P4160003 Na fotografiji z leve proti desni: Roman Veber, višji inšpektor-višji svetovalec, ki koordinira tudi delo z vrhunskimi športniki, zaposlenimi v policiji, Blaž Medvešek, Peter Mankoč in Stanislav Veniger, direktor Uprave uniformirane policije generalne policijske uprave.

 

Peter Mankoč, najboljši slovenski plavalec, je na svetovnem prvenstvu v plavanju (25 metrski bazen), ki je bilo med 3. in 7. aprilom 2002 v Moskvi, osvojil 1. mesto v disciplini 100 metrov mešano in 2. mesto v disciplini 200 metrov mešano. Peter je tudi lastnik svetovnega rekorda v disciplini 100 metrov mešano, ki ga je postavil na tekmovanju za svetovni pokal v Antwerpnu 15. decembra 2001. V policiji je zaposlen dve leti.

P4160009 

 

Blaž Medvešek, ki je trenutno najbolj perspektiven mlad plavalec v Sloveniji, pa je aprila letos na svetovnem prvenstvu v plavanju (25 metrski bazen) v Moskvi zasedel 3. mesto v disciplini 200 metrov hrbtno. V policiji je zaposlen eno leto.

P4160006

 

Besedilo in fotografije: Anita Leskovec Sedmak