Sorodne objave

 

Generalni direktor policije dr. Darko Anželj je danes, 2. marca sprejel kombinirano ekipo športnikov policistov Generalne policijske uprave, ki je na 33. smučarskem prvenstvu Slovenske vojske in Policije v patruljnem teku na smučeh 17. januarja 2004 na Pokljuki, v skupni razvrstitvi dosegla drugo mesto.

040302 sportnikiSprejem pri generalnem direktorju policije (na sliki od desne proti levi) Iztok Čop iz Oddelka vrhunskih športnikov Policijske akademije, Boštjan Robič iz Policijske akademije, Roman Rep, vodja Urada generalnega direktorja policije, Janez Rupnik iz Uprave uniformirane policije , dr. Darko Anželj, generalni direktor policije, Ljubo Tomažič iz Specialne enote policije, Tomas Globočnik iz Oddelka vrhunskih špotnikov in Mirko Verovšek iz Policijske akademije


Tekmovanje sodi v okvir slovesnosti v spomin na Dražgoško bitko pred 62. leti in se ga je udeležilo skupaj 29 ekip, od tega šest ženskih ekip in osem iz slovenske policije. V kombinirani ekipi, ki jo je vodil Roman Veber iz Policijske akademije so bili štirje tekmovalci in sicer Tomas Globočnik, Iztok Čop, Simeon Hočevar, vsi vrhunski športniki zaposleni v Policiji in Izidor Kofler iz Policijske uprave Kranj. Za tehnično podporo tekmovalcev pa so skrbeli Mirko Verovšek, Boštjan Robič iz Policijske akademije in Ljubo Tomažič iz Specialne enote, ki je sedaj na šolanju na Višji šoli Policijske akademije.

V sproščenem pogovoru, žal se sprejema zaradi drugih obveznosti niso udeležiti vsi tekmovalci, je tekla beseda o tekmovanju na Pokljuki, o šporu v policiji, fizični kondiciji policistov, državnih

Generalni direktor policije je članom ekipe čestital in se jim zahvalil za trud, ki so ga vložili v tekmovanje in za dober uspeh.

Prvenstvo je tradicionalno, Policija se ga udeležuje že od vsega začetka in dosega vidne rezultate. Prvenstvo je hkrati sestavni del usposabljanja Slovenske vojske in Policije s ciljem preverjanja bojne pripravljenosti in vzdržljivosti njunih pripadnikov v zimskih razmerah s poudarkom na obvladovanju smučarskih veščin ter strelske izurjenosti v najtežjih razmerah.

Ostale policijske ekipe pa so se v generalni razvrstitvi dosegle: 4. mesto Specialna enota GPU, 8. mesto PU Maribor, 9. mesto PU Kranj, 12. mesto PU Slovenj Gradec, 14. mesto PU Ljubljana, 20. mesto PU Nova Mesto in 22. mesto PU Koper.

 


Besedilo: Nuša Tavčar
Fotografija: Dean Božnik