Sorodne objave

 

V vili Jelovica na Bledu sta včeraj, 8. decembra 2005, državni sekretar v Ministrstvu za notranje zadeve mag. Zvonko Zinrajh in namestnik generalnega direktorja policije Matjaž Šinkovec sprejela policiste športnike in vrhunske športnike začasno zaposlenih v policiji.

Iz vodstva policije sta se sprejema udeležila tudi direktor Policijske akademije Marjan Ferk in poveljnik Specialne enote mag. Sračko F. Krope.

Sprejema so se udeležili policisti - šporniki Renata Oražem, Zlatko Rizvič, Gregor Močilnik, Gorazd Kostevc, Dejan Kink, Zvonko Ivačič, Stane Preskar in Damir Urek, med vrhunskimi športniki pa Alenka Bikar, Zdenka Stolnik, Rok Kolander, Matej Prelog, Tomaž Jakofčič, Uroš Samec, Iztok, Čop, Luka Špik, Jani Klemenčič, Peter Žonta, Tomas Globočnik, Sašo Jereb, Miša Cigoj, Simeon Hočevar.

Sprejema so se udeležili tudi Miro Cerar in dr. Stanislav Pinter kot ambasadorja za strpnost in Fair play v športu ter Maja Murko iz podjetja Adecco, ki so pred tem sodelovali na delovnem srečanju z omenjenimi športniki in ga je vodil vodja oddelka vrhunskih športnikov iz Policijske akademije Franc Rožman.

Mag. Zvonko Zinrajh je pozdravil športnike in dejal, da ješpo ministrstvo v svojih vrstah vedno z veseljem gostilo vrhunske športnike, da jim je stalo ob strani ob njihovih uspehih in jih podpiralo tudi v težkih trenutkih. Vodstvo ministrstva se zaveda pomena vrhunskega športa in bo zato poskušalo še izboljšati pogoje za zaposlovanja in delovanj športnikov v policiji. Zahvalil se jim je za njihov dosedanji prispevek in izrazil žejo po nadaljnjem sodelovanju.

Matjaž Šinkovec pa je v pozdravnem nagovoru poudaril, da smo lahko ponosni na dosežene rezultate vrhunskih športnikov in policistov - športnikov, ki jih dosegajo v zadnjem času in izrazil željo, da bi športne izkušnje prenesli tudi v delovno sredino.

V zaključku prijetnega druženja sta najvišja predstavnika ministrstva in policije udeležencem podelila spominske kovance in udeležencem sprejema zaželela prijetne praznike ter uspešno športno pot v prihajajočem letu.

V imenu športnikov se je za dosedanjo podporo ministrstva zahvalil Iztok Čop. Poudaril je, da je športnikom v ponos biti zaposlen v policiji, da se tega zavedajo. Pripravljeni so še dejavneje prispevati svoja znanja in izkušnje policiji ter posredno vsem državljankam in državljanom Slovenije.

Olimpionik Miro Cerar je kot najstarejši udeleženec poudaril svoje zadovoljstvo ob dejstvu, da športniki in ministrstvo ustvarjalno sodelujejo, še posebej, ker se odpirajo nove možnosti. Vsem prisotnim je zaželel trdnega zdravja ter uspešnih športnih rezultatov v letu, ki prihaja.

Za kulturni del sta poskrbela aktualna svetovna prvaka v kombinaciji standardnih in latinsko ameriških plesih Anastazija Novožilova in Miša Cigoj, ki sta prisotne navdušila s svojim plesnim nastopom.

P1010090

Olimpionik Miro Cerar v družbi z direktorjem Policijske akademije Marjanom Ferkom, namestnikom generalnega direktorja policije Matjažem Šinkovcem in državnim sekretarjem mag. Zvonkom Zinrajhom.


P1010092

Udelečenci sprejema


P1010101

Plesna točka