Sorodne objave

 

S predstavniki slovenskih in hrvaških predstavnikov medijev se bomo jutri, 25. 10. 2007, podali na ekskurzijo po južni schengenski meji, da bi jim predstavili, kako varovanje meje po schengenskih standardih poteka v praksi.

Iz Ljubljane se bomo odpravili ob 8. uri, med potjo si bomo na parkirišču Lukovica ogledali delo in opremo Specializirane enote za nadzor državne meje, zatem bomo okoli 10. ure prispeli v Gruškovje (ogled Mednarodnega mejnega prehoda Gruškovje in Postaje mejne policije Gruškovje, predstavitev opreme za mejno kontrolo, dela vodnika službenega psa za specialistično uporabo oz. odkrivanje prepovedanih drog, ogled prehodnega mesta in zapornice za kontrolirano prehajanja državne meje, predstavitev dela mešane patrulje). Pot bomo nadaljevali do Mejnega prehoda za obmejni promet Drenovec (ogled okoli 12.15), Gorišnice (ogled policijske postaje, prikaz opreme za varovanje zelene meje okoli 14. ure) in Cvetkovcev - otoka (ogled dela z optoelektronsko napravo, predstavitev patrulje s terenskim vozilom in policista konjenika okoli 14.30).

Z nami bodo tudi policijski strokovnjaki za področje schengna in komandirji policijskih enot, ki jih bomo obiskali. Prevoz bo organiziran, vrnitev v Ljubljano bo predvidoma ob 17.30 popoldne.

Spoštovani novinarji, vljudno vabljeni!

Za prijavo in podrobnejše informacije o jutrišnji ekskurziji se lahko še danes obrnete na predstavnico policije za odnose z javnostmi Nuško Tavčar (na telefonsko številko: 041 711 795).

Več o pripravljenosti policije na vstop v schengensko območje 
O vključevanju Slovenije v schengenski prostor
Več o schengenskem informacijskem sistemu in uradu Sirene
O pravicah posameznikov v okviru Schengenskega informacijskega sistema
Pogosta vprašanja in odgovori o Schengnu