Sorodne objave

 

Obveščamo, da je bilo izvajanje začasnega ponovnega nadzora na notranjih mejah Slovenije s Hrvaško in Madžarsko podaljšano za šest mesecev, to je do vključno 21. decembra 2024.

Minister Poklukar daje izjavo za javnost v novinarskem središču MNZ

Razloge za današnjo odločitev vlade o začasnem ponovnem nadzoru na notranjih mejah Slovenije s Hrvaško in Madžarsko je danes, 19. junija 2024, podrobneje predstavil minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar. Med drugim je zagotovil, da bo ta začasni nadzor še naprej potekal tako kot do sedaj in ne bo negativno vplival na potnike, okolje, gospodarstvo in prebivalce ob meji.

Slovenija je konec oktobra 2023 uvedla začasni ponovni nadzor na notranji schengenski meji s Hrvaško in Madžarsko zaradi povečane stopnje ogroženosti zaradi terorizma in za zagotovitev visoke stopnje varnosti vsem prebivalcem Slovenije.

Mejni prehodi na meji s Hrvaško in Madžarsko, kjer lahko prehajamo mejo

Informacija za potnike

Mejo s Hrvaško in Madžarsko lahko potniki prehajajo samo tam, kjer so z odredbo določeni mejni prehodi. Na slednjih policisti preverjajo, ali potniki izpolnjujejo pogoje za vstop v državo. Potnike zato opozarjamo, naj upoštevajo določbe glede upravičenosti prehoda meje na posameznem mejnem prehodu in spremenjen prometni režim ter navodila policistov, ki izvajajo mejno kontrolo.

Pri prehodu meje morajo pokazati veljaven dokument za prestop meje, zato naj pravočasno, še pred prehodom meje, preverijo veljavnost potovalnih dokumentov.

Seznam mejnih prehodov

Podroben seznam mejnih prehodov na meji s Hrvaško in Madžarsko je objavljen na portalu GOV.SI: Začasni nadzor na notranji meji 

Povezane vsebine

Notranja schengenska meja

Sporočilo Ministrstva za notranje zadeve: Nadzor na notranjih mejah s Hrvaško in Madžarsko do 21. decembra 2024