Sorodne objave

 

V tem in naslednjem tednu v slovenski policiji potekajo številne slovesnosti ob 27. juniju, dnevu policije. Praznik policije je bil izbran v spomin na desetdnevno osamosvojitveno vojno in zgodovinske trenutke leta 1991, ko so se policisti skupaj s slovenskim narodom uprli agresiji jugoslovanske armade, ki je hotela s silo zaustaviti razvoj dogodkov.

Osrednja slovesnost ob dneva policije in 40-letnici Letalske policijske enote bo v sredo, 27. junija 2007, ob 11. uri, v hangarju policije na Brniku. Udeležila se je bosta minister za notranje zadeve Dragutin Mate in generalni direktor policije Jože Romšek, slavnostni govornik pa bo predsednik Državnega zbora Republike Slovenije, dr. med. France Cukjati. V spremljevalnem kulturnem programu bo sodeloval orkester slovenske policije in drugi gostje. Po slovesnosti pa bo Letalska policijska enota prikazala reševalno vajo s pomočjo helikopterja. Možen bo tudi ogled policijskega helikopterja za nujno medicinsko pomoč.

Spoštovani novinarji,vljudno vabljeni na osrednjo slovesnost ob 27. juniju, dnevu slovenske policije!

Vabljeni tudi, da se udeležite polaganja venca v spomin padlim policistom in rezervnim policistom. Predstavniki ministrstva za notranje zadeve, generalne policijske uprave in združenja Sever bodo venec položili v torek, 26. junija, ob 8.50, in sicer v avli Ministrstva za notranje zadeve, ob 9.30 pa na spomenik padlim v vojni za Slovenijo na ljubljanskih Žalah.


Poleg osrednje proslave se v počastitev praznika slovenskih policistov na državni in regionalni ravni odvijajo še številni drugi dogodki:

  • Od 14. junija 2007 pa do konca meseca na policijskih upravah in v notranjih organizacijskih enotah Generalne policijske uprave potekajo proslave in družabna srečanja s podelitvami priznanj policistom in drugim organizacijam, ki so pripomogle k širjenju varnostne kulture.