Na območju naselja Soča v občini Bovec je včeraj, 10. maja 2024, potekalo intenzivno iskanje 44-letnega Nilsa Sebastiana Wernerja, državljana Nemčije, ki je pogrešan od 9. maja 2024. Pogrešanega so nazadnje videli 9. maja zvečer, okoli 21.45, v enem od kampov v naselju Soča, od koder je odšel neznano kam.

Pogrešani je visok 180 cm, suhe postave, ima krajše, pristrižene lase. Oblečen je v modro majico z dolgimi rokavi in kratke sive hlače.

Pogresan nemski drzavljan pung

Iskalna akcija je bila usmerjena predvsem na strugo reke Soče in njene bregove. Potekala je pod vodstvom Policijske podtaje Bovec, pri iskanju so poleg policistov in pripadnikov Gorske policijske enote PU Nova Gorica sodelovali tudi pripadniki Gorske reševalne službe Bovec, člani enote reševalnih psov ter gasilci iz gasilskih društev Bovec, Log pod Mangartom in Srpenica. Prav tako sta bila v reševanje vključena pripadnika Društva za reševanje iz vode Slovenije. Strugo so pregledovali s kajaki (več kot 40 ljudi), pomoč pri iskanju so nudili tudi domačini in njegovi prijatelji. Dopoldne je na pomoč priskočil policijski helikopter, pripadniki gasilcev pa so teren pregledali tudi z brezpilotnima letalnikoma. Pogrešanega žal kljub številnim aktivnostim včeraj nismo našli. Danes, 11. maja, se iskalna akcija nadaljuje, policistom pa ponovno pomagajo pripadniki drugih reševalnih služb (gasilci, pripadniki enote z reševalnih psov in člani Društva za reševanje iz vode).

Vse, ki bi pogrešanega opazili ali kar koli vedeli o njegovem izginotju, prosimo, naj o tem obvestijo najbližjo policijsko postajo ali pokličejo na telefonsko številko 113 oz. anonimni telefon policije 080 1200.