Sorodne objave

 

Evropsko združenje železniških policij Railpol je v aprilu organiziralo akcijo postrenega nadzora z naslovom Crime Prevention Week. Članice združenja so poostren nadzor izvajale od 8. do 14. aprila 2024. Nadzor je potekal v skladu z lokalno zakonodajo in v skladu s prioritetami članic, njihovo strategijo, izzivi in operativnimi zmožnostmi.

foto RAILPOL PPIU LJ 1

18 sodelujočih članic Railpola, med katerimi je tudi Slovenija oz. slovenska policija, se je osredotočilo na preprečevanje groženj in preprečevanje čezmejne kriminalitete, posebno pozornost so namenili kriminaliteti, povezani z zlorabo drog. Glavni cilj operacije je krepitev sodelovanja različnih policijskih organizacij. Udeleženci so se osredotočili na kontroliranje železniških postaj in vlakov s ciljem preprečitve groženj.

foto RAILPOL PPIU LJ 3

V operaciji je v okviru vseh držav članic skupno sodelovalo 28.161 policistov. Ti so izvedli ugotavljanja identitete skupno 83.936 oseb. Med njimi je bilo 9.033 oseb že zabeleženih v kazenskih evidencah in 468 iskanih oseb. Zaradi kaznivih dejanj in prekrškov, povezanih s prepovedanimi drogami, je bilo prijetih 363 oseb. Policisti so zasegli 2.688 gramov različnih prepovedanih drog. Odkritih je bilo 735 oseb z nedovoljenim bivanjem in 264 oseb, ki so nedovoljeno vstopile. V postopkih, povezanih z drugimi kaznivimi dejanji in prekrški, je bilo prijetih 1.145 oseb.

foto RAILPOL PPIU LJ 5