Sorodne objave

 

Policijsko akademijo, kjer smo pred poplavami ponudili zatočišče okoliškim prebivalcem, je danes, 6. avgusta 2023, obiskala predsednica države dr. Nataša Pirc Musar.

IMG 5989 kopija

Predsednico države, ki se je obiska udeležila skupaj s svetovalko za nacionalno varnosto mag. Natašo Dolenc, so sprejeli državna sekretarka na notranjem ministrstvu Tina Heferle, namestnik generalnega direktorja policije mag. Robert Ferenc in Manuel Vesel, ki po pooblastilu vodi Policijsko akademijo.

IMG 6028 kopija

Predsednica se je seznanila z osnovnimi informacijami o evakuaciji in izvajanju aktivnosti v Policijski akademiji. Pogovarjala se je z ljudmi, ki so tam poiskali zatočišče pred poplavami. Ti so z njo delili svoje težke zgodbe.

IMG 6063

Predsednica države se je osebju Policijske akademije iskreno zahvalila za požrtvovalno pomoč ljudem v stiski.

V Tacnu je bilo v teh dneh nastanjenih 38 oseb, ki so v Policijski akademiji prenočili. Več kot 70 osebam iz lokalnega okoliša pa smo nudili pomoč pri začasnem umiku s poplavljenih območij. Vsem smo ob prihodu ponudili čaj, sokove, tudi prehrano in psihosocialno pomoč. Zagotovili smo jim parkiranje, da so na varno spravili vozila, pomagali pa smo tudi pri reševanju živali.

IMG 6048

Trenutno je v Tacnu nastanjenih še 10 oseb. Drugi so po tem, ko so bile ceste znova prevozne in njihove hiše varno dostopne, odšli reševat premoženje in se bodo vrnili zvečer, če ne bodo mogli prebivati na svojih domovih.

Vse, ki bi potrebovali zatočišče v Policijski akademiji, pozivamo, da pokličejo na telefonsko številko (01) 514 70 05. Zavetje bomo nudili vsem, vse dokler ne bodo naše kapacitete zapolnjene.

Povezane vsebine

V Policijski akademiji v Tacnu ponudili zavetje okoli 70 lokalnim prebivalcem. Če potrebujete pomoč ali nastanitev, nas pokličite na (01) 514 70 05!