Sorodne objave

 

Ob izrednih razmerah, ki so prizadele Slovenijo, smo v Policijski akademiji v Tacnu danes, 4. avgusta 2023, ponudili zavetje tistim, ki so morali zaradi poplav zapustiti svoje domove.

Clipboard07 foto

Na Policijsko akademijo so se obrnili tako gasilci, civilna zaščita kot tudi lokalni prebivalci, ki živijo na območju Tacna. Zaradi velikega pretoka vode in izjemne količine dežja, so bile namreč številne stanovanjske hiše in objekti ob Savi poplavljeni. Takoj smo začeli obveščati prebivalce, naj se evakuirajo in nemudoma odpravijo na varno. Tako smo prostore ponudili tudi v Policijski akademiji.

Vsem, ki so se obrnili na Policijsko akademijo, smo zagotovili varen prostor, čaj in razbremenilni pogovor, saj so bili mnogi, ki so se zatekli k nam, v šoku. V Policijski akademiji je zatočišče poiskalo med 60 in 70 ljudi. Tistim, ki so ostali brez možnosti prebivanja in niso uspeli poiskati druge pomoči, smo ponudili prenočišča in zagotovili prehrano. Zagotovili smo tudi parkiranje za 100 vozil lokalnih prebivalcev.

Vse lokalne prebivalce Tacna, Šmartna, Gameljn, Broda in drugih bližnjih okrajev, ki bi potrebovali zatočišče, pozivamo, da pokličejo na telefonsko številko (01) 514 70 05. Zavetje bomo nudili vsem, vse dokler ne bodo naše kapacitete zapolnjene.