Sorodne objave

 

Dravograjski policisti smo 27. oktobra 2010 medse povabili strokovnjakinji, ki sta nam predstavili, kako je treba ravnati z avtomatskim defibrilatorjem. Med temeljnimi nalogami policistov sta namreč prav varovanje življenja in nujna pomoč ljudem, ki jo potrebujejo.

Včasih mora biti ta pomoč zelo hitra, zlasti v primerih nenadnega zastoja srca, ko je znanje o nujni prvi pomoči ter pravilni uporabi avtomatskega defibrilatorja, ki rešuje življenja ljudi, še kako pomembno.

Usposabljanje za delovanje in uporabo avtomatskega defebrilatorja sta na Policijski postaji Dravograd izvedli Irena Gostenčnik, sekretarka Rdečega križa na območni enoti Dravograd, in Franja Hribernik, glavna medicinska sestra v Zdravstvenem domu Dravograd, ki je tudi multiplikatorica za tovrstna usposabljanja.

090

Franja Hribernik med nazorno predstavitvijo


Ob smehu, pripombah in nasvetih sodelavcev je vsak od policistov aparaturo za nujno prvo pomoč tudi sami preizkusil v praksi.  Slehernemu izmed njih se je v mislih porajalo vprašanje: "Kaj pa, če bo treba jutri to uporabiti v resničnem primeru?"

085

Avtomatski defebrilator


Povod za povabilo zdravstvenima delavkama je bila letošnja zelo uspešna raziskava tatvine avtomatskega defebrilatorja, prijetje storilca in vrnitev aparata Društvu srčnih bolnikov - Koronarnega kluba Mežiške doline, ki se je pisno zahvalilo policistom Policijske postaje Dravograd.

083

Udeleženci usposabljanja