Sorodne objave

 

27. junij, dan policije, so postojnski policisti proslavili s prireditvijo v Krpanovem domu v Pivki, Prireditve so se poleg aktivnih udeležili tudi upokojeni policisti. Policija praznuje svoj praznik na dan, ko so padle prve žrtve v boju za osamosvojitev Slovenije.

Direktor PU Postojna Iztok Štucin se je spomnil prelomnih dogodkov leta 1991. Poudaril je dobro sodelovanje z lokalnimi skupnostmi in občani, ob tem pa izpostavil, da skoraj vse enote policije delujejo v novih ali obnovljenih prostorih. Izpostavil je tudi uspešno izvajanju nalog policije ob predsedovanju Slovenije Svetu Evropske unije.

Tudi gostitelj, pivški župan Robert Smrdelj, je izpostavil dobro sodelovanje policije z lokalno skupnostjo, hkrati pa poudaril potrebo po dobrem sodelovanju policije z novoustanovljeno redarsko službo notranjskih občin.

Obiskovalci so si lahko ogledali krajši kulturni program, Jože Romšek, generalni direktor policije je policistom poslal poslanico, ki jo je prebrala policistka Policijske postaje Postojna.

080630-DanPolicije01

Iztok Štucin, direktor PU Postojna, izroča Vojku Otoničarju priznanje Zlati ščit policije


Na slovesnosti so podelili tudi priznanja policije. Najvišji sta prejela Vojko Otoničar s Policijske postaje Cerknica, ki je prejel Zlati ščit policije, in Marko Kapelj iz Sektorja uniformirane policije Policijske uprave Postojna, ki je prejel Srebrni ščit policije.

080630-DanPolicije02

Danimir Rebec, vodja Sektorja uniformirane policije na PU Postojna, čestita prejemniku Srebrnega ščita policije Marku Kaplju

 

Besedilo: Branko Knavs
Fotografiji: Luka Mlakar