Sorodne objave

 

Policisti PU Postojna so dan policije proslavili s prireditvijo v Kulturnem domu v Starem trgu pri Ložu 19. junija 2009.

Svečanosti so se  poleg aktivnih policistov udeležili tudi upokojeni delavci policije, predstavniki veteranske organizacije Sever, predstavnik Generalne policijske uprave, vabljeni gostje ter predstavniki lokalne skupnosti. 

foto4

Direktor policijske uprave Iztok Štucin  je v svojem nagovoru izpostavil prelomne dogodke leta 1991 in se spomnil dobrega sodelovanja policistov z občani v času osamosvojitvene vojne. Ocenil je, da PU Postojna kljub kadrovskemu primanjkljaju zagotavlja ugodne varnostne razmere za prebivalce tega območja. Poudaril je, da mora vsak policist z lastnim ravnanjem, obnašanjem in prijaznostjo položiti kamenček v mozaik podobe uspešne in učinkovite policije. Ob tem je izpostavil, da bomo le z medsebojnim zaupanjem, dobrimi medosebnimi odnosi in partnerskim sodelovanjem z državljani uspešno kos vsem preizkušnjam v prihodnosti.

foto1

Zbrane sta nagovorila tudi direktor Uprave uniformirane policije na Generalni policijski upravi Danijel Žibret in gostitelj, župan občine Loška dolina Janez Sterle.

foto3

V krajšem kulturnem programu so sodelovali učenci vrtca Polhek in Osnovne šole heroja Janeza Hribarja iz Starega trga pri Ložu ter kvartet pihalnega orkestra Kovinoplastike Lož. Program  je povezovala Andreja Buh, ki je policistom prebrala poslanico v. d. generalnega direktorja policije Janka Gorška.

Na prireditvi so policisti prejeli znake policije za dolgoletno delo v policiji ter zlate, srebrne in bronaste ščite policije za uspešno delo.

foto2