Sorodne objave

 

Vodja Oddelka za tujce na Policijski upravi Novo mesto Anton Štubljar, je na kratki izjavi za javnost, ki je bila ob 18.30 uri, opisal trenutno stanje na območju PU Novo mesto. Kot je dejal, so policisti tekom današnjega dne in v preteklih dneh v sprejemnem centru na Policijski postaji Brežice sprejeli in evidentirali okoli 900 tujcev, ki so nezakonito prestopili hrvaško-slovensko mejo. Iz centra so odpeljali 250 tujcev, v centru pa jih na evidentiranje čaka še 300.


Zvočni posnetek izjave Antona Štubljarja, vodje Oddelka za tujce na Policijski upravi Novo mesto (mp3) 


Na Mejnem prehodu Obrežje še vedno čakajo skupine tujcev, ki želijo vstopiti v Slovenijo, a za to ne izpolnjujejo pogojev. "Do sedaj smo jih z Obrežja odpeljali že okoli 700, trenutno jih na Obrežju čaka med 300 in 400. V tem času pa policisti opravljajo evidentiranje in preverjajo pogoje vstopa," je še dejal Štubljar.

Med 300 in 350 migrantov je tudi na območju Mejnega prehoda Rigonce. Tudi pri njih policisti opravljajo postopke evidentiranja in preverjajo pogoje vstopa.

Kot je še poudaril Štubljar, je bil današnji promet na Mejnem prehodu Obrežje nekoliko otežen, a glede na razmere tekoč. "Vse aktivnosti težijo k temu, da ne obremenjujemo tega mejnega prehoda."

"Vzpostavili smo tudi boljše sodelovanje s hrvaškimi mejnimi organi, ki nas obveščajo o situaciji na njihovem terenu. Trenutno nimamo informacij, ki bi kazale na to, da se nam v množičnem obsegu bližajo skupine migrantov," je dodal Štubljar in ob koncu pohvalil vse policiste, pripadnike civilne zaščite, Rdečega križa, Karitasa in drugih organizacij, ki med seboj dobro sodelujejo in se vsak po svojih močeh in zmožnostih trudijo obvladovati in urejati razmere.