Učenci osnovne šole Vavta vas so novembra gostili lutkovno predstavo avtorice Svetlane Makarovič z naslovom Ena ena tri. Lutkovno igrico si je ogledalo okoli sto učencev, po predstavi pa so jih obiskali še novomeški policisti.

Igra113 01

Navdušeno so spremljali dogajanje na odru, kjer so jih lutke opozarjale na nevarne situacije in jim svetovale, kako se izogniti nevarnostim in kdaj poklicati številko 113.

Igra113 02

Po predstavi so otroke na dvorišču šole obiskali novomeški policisti. Pod vtisom lutkovne igrice so imeli otroci veliko vprašanj, ogledali so si službene avtomobile in opremo in občudovali službenega psa.

Igra113 03

Igra113 04

Učenci Osnovne šole Vavta vas so zapisali svoje vtise o dnevu v šoli, ki je bil zaradi obiska policistov nekaj posebnega:


Prišli so policisti

Na šolo so prišli policisti. Razveselili smo se jih, ker smo vedeli, da nam bodo povedali, kako ravnati v neprijetnih situacijah. Povedali so nam, da se njih ni treba bati. Ogledali smo si tudi lutkovno predstavo 113. Bila je zelo lepa in poučna za nas učence. Ta lutkovna predstava nas je veliko naučila. Na žalost so morali kmalu oditi, saj imajo veliko dela. Upam, da bodo še kdaj prišli.

Tjaša Škedelj, 5.a
Osnovna šola Vavta vas


Policisti na šoli

Na našo šolo so prišli policisti. Najprej smo si v jedilnici ogledali predstavo 113. Igralci so bili odlični in lepo so odigrali svoje vloge. Igrica je bila zelo poučna. Po predstavi smo odšli v učilnice in imeli nekaj ur pouka. Nato smo odšli pred šolo, kjer so nam policisti pokazali velik policijski kombi. Lahko smo zlezli vanj. Zelo je bilo temno. Meni pa je bilo najbolj všeč, ko so nam pokazali pravega policijskega psa. Ta je bil zelo lep in dobro naučen. Za spomin smo dobili kartončke >otroški policist<. Njihov obisk je bil zelo dobrodošel in poučen.

Eva Štupar, 5.a

Osnovna šola Vavta vas