V soboto, 8. oktobra 2016, bomo slovesno obeležili 1000. ponovitev lutkovne predstave Ena ena tri (Mali Ojoj), kar je v Sloveniji svojevrsten rekord. Jubilejna predstava bo na sporedu ob 11. uri v CiTi Teatru (BTC Ljubljana).

Lutkovna igrica Ena ena tri, ki na osnovi besedila avtorice Svetlane Makarovič govori o potencialnih nevarnostih za otroke, je del širše zastavljenega preventivnega projekta, s katerim smo v slovenski policiji začeli že pred dvema desetletjema. Do danes je bilo že 998 ponovitev predstav po vsej Sloveniji, kar pomeni edinstven uspeh preventivnega delovanja policije, namenjenega otrokom.

Glavno sporočilo igrice je, da lahko vsi, tudi tisti majhni, ki so v stiski ali v nevarnosti, zavrtijo številko 113 in na pomoč bo prišel policist ali policistka. Po razpoložljivih podatkih si je predstavo, ki jo že vse od njene krstne uprizoritve izvaja gledališka skupina Lutke Zajec, ogledalo že več kot 150.000 otrok. Sestavni del projekta je tudi predstavitev policistov, njihovega dela, opreme, živali. Več informacij boste našli na spletni strani: Policija za otroke in lutkovna igrica Ena ena tri.

Vstopnice so naprodaj pri SiTi Teatru BTC.

Za zainteresirane predstavnike medijev je kontaktna oseba Vinko Stojnšek iz Uprave kriminalistične policije, Generalna policijska uprava (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.).

plakat