Sorodne objave

 

Tako kot drugod po Sloveniji smo tudi policisti Policijske postaje Nova Gorica med božično-novoletnimi prazniki poostreno nadzirali cestni promet, da bi bilo na cestah čim manj nesreč zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Da moramo za volan sesti trezni, v primeru pitja alkoholnih pijač pa se odločiti za drugačen način prevoza, je tik pred novim letom dokazala tudi Andreja Erzetič, vinska kraljica Slovenije za leto 2010, in pri preizkusu z alkotestom "napihala" 0,00 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

foto2

V času svojega poslanstva, kot vinska kraljica Slovenije, je v letu 2010 tudi sama prevozila veliko kilometrov na slovenskih cestah in se udeležila številnih javnih prireditev. A preden sede za volan svojega vozila, vedno najprej pomisli na lastno varnost in varnost drugih prometnih udeležencev, zato nikoli ne vozi pod vplivom alkohola, je poudarila. Od vseh, predvsem pa od mladih voznikov, namreč pričakuje, da se zavedajo dejstva, da alkohol in vožnja v cestnem prometu nista združljiva ter da je treba voziti trezno in dosledno spoštovati cestnoprometne predpise.

foto3

Aktualna vinska kraljica Slovenije Andreja Erzetič je novogoriškim policistom ob tej priložnosti zaupala svojo željo, da bi bila varnost na slovenskih cestah čim večja.