Sorodne objave

 

Zadnji petek v januarju bo policistom in carinikom, ki so zaposleni na mejnem prehodu Razkrižje, ostal v lepem spominu. Na ta dan, 28. januarja 2011, je državna sekretarka ministrstva za javno upravo Tina Teržan odprla in predala v uporabo novozgrajeni mejni prehod Razkrižje.

IMG_2052

Mejni prehod Razkrižje zagotavlja varovanje zunanje meje EU v skladu s schengenskimi standardi. Novogradnja, ki je bila zgrajena tudi s pomočjo evropskih finančnih sredstev, bo prinesla tako boljše delovne pogoje za zaposlene na mejnem prehodu, ki so do izgradnje novega mejnega prehoda delali v kontejnerjih, kot tudi zagotovila večjo varnost za vse prebivalce Slovenije.

Novi objekt omogoča mejnim službam učinkovitejši nadzor prehoda zunanje meje EU, posodobitev prometne in komunalne infrastrukture pa pomeni prijaznejši in hitrejši prehod meje tudi za potnike.

IMG 2055

Svečane otvoritve sta se poleg predstavnikov Ministrstva za javno upravo Republike Slovenije, policije in carine, udeležila tudi župan občine Razkrižje, ljutomerska županja in številni domačini.

Za kulturni vložek na odprtju novega objekta so poskrbeli razkriški tamburaši in domača folklorna skupina, ki so kljub hudemu mrazu pričarali nepozabno kulturno doživetje.

Mejni prehodi v Sloveniji