Sorodne objave

 

Srečanj, posvečenih temu jubileju, je bilo v letu 2011 veliko. Poleg odprtja nove zgradbe 1. julija 2011, ki sta se ga udeležila notranja ministrica Katarina Kresal in generalni direktor policije Janko Goršek, je bil med pomembnejšimi dogodki tudi prednovoletni sprejem za župane vseh štirih občin, na območju katerih delujejo radgonski policisti.

01

Sprejema so se tako udeležili Franc Pižmoht iz Občine Apače, Anton Kampuš iz Občine Gornja Radgona, Janez Rihtarič iz Občine Radenci in Anton Slana iz Občine Sv. Jurij ob Ščavnici ter načelnik Upravne enote Gornja Radgona Marjan Potisk. Prijetnega srečanja v sodobno opremljenih prostorih nove policijske postaje, so se udeležili tudi direktor Policijske uprave Murska Sobota Drago Ribaš, upokojeni komandirji radgonskih policistov Jože Kos, Martin Španbauer, Stanko Sakovič, Milan Osterc, Franc Slokan, Drago Kumer, Igor Klarič, ter drugi zaposleni v policiji, ki opravljajo delovne naloge na območju murskosoboške policijske uprave, Branko Vukan, Boris Rakuša in Tomislav Habulin.

Komandir Policijske postaje Gornja Radgona Ciril Magdič se je v nagovoru zahvalil vsem za prispevek k ugodni varnostni situaciji na območju in izrekel zahvalo vsem, ki so pripomogli k izgradnji novega objekta. "Z novim objektom zaposleni nismo pridobili le boljših delovnih pogojev, tudi občani so s tem pridobili boljši dostop do varnostnih storitev," je poudaril komandir postaje. "Posledično smo policisti ob koncu leta zabeležili tudi najboljše delovne rezultate na področju obvladovanja kriminalitete, javnega reda, meje in tujcev predvsem pa na področju prometa, saj "naše" ceste v letu 2011 niso zahtevale življenja," je še dodal Magdič.

Sodelovanje med radgonskimi policisti ter lokalnimi prebivalci in inštitucijami je odlično, kar dokazujeta dobra varnostna situacija in partnerski odnos. Prav sodelovanje lokalnih skupnosti pri oblikovanju skupnih nalog, s katerimi dosegamo visoko stopnjo varnosti, je namreč ključnega pomena.

Med nagovori prisotnih je ob koncu strnil misli še župan občine Apače Franc Pižmoht. "Samo želimo si, da bi bilo tako tudi v prihodnje, saj smo res lahko zadovoljni z varnostno situacijo," je dejal župan, se zahvalil radgonskim policistom za dobro sodelovanje ter vsem zaposlenim na postaji zaželel vse dobro v letu 2012.