Sorodne objave

 

Inšpektor za preventivo v Policijski upravi Koper Viktor Zinreih in predsednik Policijskega veteranskega društva Sever za Primorsko in Notranjsko Fabio Steffe sta 25. oktobra 2010 vodjem policijskega okoliša predstavila novo obliko preventivnega delovanja policije na območju Obale in Krasa.

VD1

V želji, da bi spodbudili pozitivno vedenje voznikov v cestnem prometu, smo namreč izdelali ''vozniška dovoljenja vzornega voznika'', ki jih bomo policisti novembra in decembra podarili tistim, za katere bomo ocenili, da si zaslužijo naziv vzornega voznika. To pomeni, da nimajo kazenskih točk in da so jih v preteklosti policisti že ustavili, vendar ugotovili, da niso naredili nobenega prekrška.

VD2

Posebno vozniško dovoljenje bomo policisti izdali konkretni osebi, ki se bo na dovoljenje tudi podpisala. Prejemnik ''vozniškega dovoljenja vzornega voznika'' se bo hkrati obvezal, da bo zaradi sebe, svojih dragih in vseh udeležencev v cestnem prometu dosledno spoštoval predpise ter vozil le trezen in s prilagojeno hitrostjo.