Sorodne objave

 

Predstavniki Policijske uprave Koper so na novinarski konferenci danes, 12. februarja 2010, predstavili uspešno zaključeno preiskavo, pri kateri so policisti našli in zasegli večje število ponarejenih vinjet za uporabo na slovenskih avtocestah.

DSCN0555

Na novinarski konferenci sta sodelovala vodja Sektorja kriminalistične policije na PU Koper Dean Jurič in komandir Policijske postaje Kozina Marjan Pelko


Povedala sta, da so policisti in kriminalisti te dni prijeli 40-letnika, ki sta osumljena storitve kaznivega dejanja ponarejanja in uporabe ponarejenih vrednotnic ali vrednostnih papirjev. Oba naj bi namreč drugim osebam prodajala vinjete, za katere je bilo ugotovljeno, da so ponaredki. Pri enem od njiju so v hišni preiskavi policisti odkrili 107 ponarejenih modrih letnih vinjet, poleg tega pa še nekaj prepovedane droge in orožja, za katerega osumljenec ni imel dovoljenja.


Osumljenca prodajala ponarejene vinjete - informacija 


Predstavila sta tudi več informacij o uspešno preiskanem primeru izsiljevanja, ko so policisti izsledili štiri osumljence, vse iz okolice Kopra, ki naj bi s silami, pretepanjem in grožnjami novembra lani in januarja letos izsiljevali mladoletnega oškodovanca in od njega zahtevali denar.


Preiskali primer izsiljevanja mladoletnika - informacija  

IMG 6183

Zasežene ponarejene vinjete