Sorodne objave

 

V Vrtcu Laško veliko pozornosti  namenjajo osveščenosti otrok in njihovemu znanju s področja prometne varnosti, upoštevajoč zakonitosti otrokovega razvoja ter obdobij, ki so najbolj primerna, da se otrok na najprimernejši način čim več nauči.

058

Pikapolonice in Čebelice s policistom


Konec lanskega leta je dve skupini vrtca, in sicer Pikapolonice in Čebelice, obiskal policijski inšpektor iz Sektorja uniformirane policije na Policijski upravi Celje Rajko Nemec, ki ga otroci v vrtcu tudi sicer že dobro poznajo.

055

 Ko policist prižge sireno


Na željo otrok in vzgojiteljic je policijski  inšpektor otrokom razkazal službeno vozilo in opremo ter ponovil osnovne stvari, ki jih morajo o prometu vedeti otroci njihove starosti, na primer: kako pravilno prečkati cesto, česa na poti v vrtec ne smejo početi in kaj morajo vedeti, da bo njihova pot v vrtec potekala varno.

Otroci so po besedah policijskega inšpektorja Rajka Nemca pokazali odlično znanje, zato jih je nagradil s pobarvankami in kresničkami.

039

Tovrstna druženja so zelo pomembna za razvoj posameznikove prometne kulture, ki se praviloma oblikuje že od zgodnjih let naprej. Tako v Vrtcu Laško kot tudi na Policijski upravi Celje se tega dobro zavedamo, zato tovrstno srečanje zagotovo ni bilo zadnje.


Še več utrinkov z obiska ...