Sorodne objave

 

Policista Specializirane enote za nadzor prometa sta v ponedeljek, 8. oktobra 2018, v jutranji konici na avtocesti v smeri proti Kopru dohitela tovorno vozilo (do 12 ton), ki je nihalo levo in desno, kljub vožnji naravnost.

Simbolicna foto nadzor tovornjakiKer sta policista posumila, da vozilo ni tehnično izpravno oziroma ima morda napake na krmilnem sistemu, podvozju itd., sta ga ustavila na počivališču Ravbarkomanda. Pri kontroli sta ugotovila, da je voznik tovornega vozila (slovenski državljan) vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja "C" kategorije in "na črno", brez veljavne delovne pogodbe. Policista sta pregledala tudi tahograf in vozilo stehtala.

Tahograf je pokazal, da voznik med vožnjo ne uporablja voznikove kartice, ker je nima oz. mu ni bila izdana. Voznik je tako vozilo večkrat v 28 dneh uporabljal brez vstavljene voznikove kartice v tahografu. Pri tehtanju pa se je izkazalo, da je sprednja os presegala dovoljeno osno obremenitev po določilih proizvajalca za 22 odstotkov in da je bila največja dovoljena masa presežena za 15 odstotkov.

Policista sta tovorno vozilo zasegla, odvzela registrski tablici in vozniku izdala plačilni nalog. Za vožnjo brez veljavnega vozniškega dovoljenja bo podan tudi obdožilni predlog, zoper odgovorno osebo pravne osebe in pravno osebo pa sledi hitri postopek. O delu na črno bo obveščen pristojni inšpektorat.