Sorodne objave

 

Policisti Specializirane enote za nadzor prometa so danes zjutraj opravili kontrolo prevoza otrok v bližini ene od osnovnih šol iz okolice Ljubljane in ugotovili, da avtobusni prevozniki večinoma spoštujejo veljavne predpise in tako prispevajo k varni vsakodnevni poti otrok med njihovim domom in šolo. Zaskrbljujoč pa je odnos nekaterih staršev ...

Policisti so namreč med kontrolo odkrili voznika, ki je v šolo pripeljal otroka, ki ni uporabljal zadrževalnega sistema. Kasneje pa so s hitrim testom za droge pri staršu ugotovili tudi prisotnost kokaina v organizmu. Odrejen mu je bil strokovni pregled, ki pa ga je odklonil.

Eden od staršev pa je otroka v šolo pripeljal kar z neregistriranim osebnim avtomobilom brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato mu je bilo vozilo zaseženo.

Varnost je naša kolektivna odgovornost! Naloga vsakega od nas, kot udeleženca v prometu in kot starša je, da storimo vse, da ne ogrožamo niti svojega življenja niti življenj drugih, še posebej ne življenj otrok, ki so odvisni od zrelosti naših dejanj. Ne gre pozabiti, da nekaterih napak ni mogoče popraviti. 

IMG 9094

Nasveti policije za varno udeležbo v cestnem prometu