Sorodne objave

 

Generalni direktor policije Marjan Fank je danes, 5. januarja, predal posle svojemu namestniku Simonu Veličkemu.

Simon Velički bo vodenje policije prevzel jutri, 6. januarja 2018, kot vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije. 

IMG 5887

Kot je Fank dejal ob slovesu, so za njim tako težke preizkušnje kot tudi dobre in uspešne zgodbe. "Tako preizkušnje kot uspehe pa smo zmogli le zato, ker sem bil ves čas obdan z odličnimi sodelavci, odličnimi policistkami in policisti. V veliko čast in ponos mi je, da smo v tem težkem obdobju, ki je za nami, ves čas uspeli ohraniti zaupanje ljudi, od katerega policija tudi 'živi'. Če izgubimo zaupanje, nobeno še tako strokovno in uspešno delo nima pravega pomena."

IMG 5849

Zvočni posnetek izjave Marjana Fanka (mp3) 


"V tem času in v obdobju pred nami so zahtevni izzivi. A mirnih voda možje v modrem praktično ne poznamo. Vsem tistim, ki ostajajo za mano, želim veliko uspehov in srečnih trenutkov in naj policijo še naprej peljejo po pravi poti, ki si za cilj postavlja dobrobit državljanov," je še dodal Marjan Fank.

Fank se je ob upokojitvi zahvalil vsem policistkam in policistom ter ostalim zaposlenim za odlično, strokovno in profesionalno delo ter pripadnost tej instituciji. Zahvalil se je tudi vsem medijem za korektno poročanje, tako v času, ko je bila policija deležna kritik, kot tudi v času, ko je bila deležna pohval.

Marjan Fank je policijo vodil od 2. novembra 2014, ko je postal v. d. generalnega direktorja policije, za generalnega direktorja pa je bil imenovan 23. januarja 2015.

IMG 5947

Zvočni posnetek izjave Simona Veličkega (mp3) 


Simon Velički je ob primopredaji poslov poudaril, da mu je v izjemno čas prevzeti vodenje policije od človeka, kot je Marjan Fank. Kot je dejal, je slovenska policija v dobri kondiciji in njena vizija za prihodnost se ne bo spremenila. "Osnovno poslanstvo policije je pomagati ljudem, kadar se znajdejo v hudih varnostnih stiskah, in tako bo tudi ostalo. Smo ena od držav, kjer se policija odzove na čisto vsak klic za pomoč, pride na kraj in izvede nalogo." Kot je še dodal, se bo od policistov še naprej pričakovalo, da svoje naloge opravljajo strokovno, a obenem ohranijo tudi občutek za sočloveka.

Velički je sicer od 1. decembra 2016 opravljal naloge enega od dveh namestnikov generalnega direktorja policije, poleg njega funkcijo namestnice opravlja še mag. Tatjana Bobnar.