Sorodne objave

 

Vodenje Uprave uniformirane policije na Generalni policijski upravi je z današnjim dnem, 1. avgustom 2024, za nedoločen čas prevzel Mirko Nunić, mag., dosedanji pomočnik direktorja Policijske uprave Ljubljana.

Peter Skerbiš in Mirko Nunić se rokujeta ob primopredaji

Zaradi odsotnosti vodje Sektorja prometne policije mag. Ivana Kapuna, ki je funkcijo direktorja UUP opravljal začasno, od 1. julija letos, je posle novemu direktorju predal mag. Peter Skerbiš, vodja Sektorja mejne policije.

Današnji primopredaji je prisostvoval tudi namestnik generalnega direktorja policije Igor Ciperle.

Z leve stojijo: Skerbiš, Ciperle, Nunić

Z leve: mag. Peter Skerbiš, Igor Ciperle in Mirko Nunić, mag.

Mirko Nunić, rojen leta 1973, se je med letoma 1988 in 1992 šolal na kadetski šoli za policiste. Po šoli se je zaposlil na Policijski postaji Ljubljana Vič kot policist in kriminalist. Leta 2005 je končal študij ob delu na Fakulteti za varnostne vede in s podiplomskim študijem nadaljeval na Evropski pravni fakulteti, kjer je leta 2013 magistriral. Leta 2006 je postal pomočnik komandirja za področje kriminalitete na na PP Ljubljana Moste, dve leti kasneje pa je bil premeščen na delovno mesto namestnika komandirja PP Ljubljana Center. V obdobju 2010–2023 je opravljal naloge komandirja oz. načelnika policijske postaje, in sicer najprej na PP Vrhnika, nato na PP Ljubljana Šiška.

Marca 2023 je bil imenovan za pomočnika direktorja Policijske uprave Ljubljana. Ob rednem delu je 18 let opravljal tudi naloge v Posebni policijski enoti (PPE) na PU Ljubljana kot policist in kot starešina. Je prejemnik bronastega, srebrnega in zlatega ščita policije.