Sorodne objave

 

V prostorih Policijske uprave Celje na Ljubljanski cesti 12 v Celju so na tiskovni konferenci 28. 3. 2007 vodja OKC GPU Tomaž Pečjak, vodja Oddelka za operativo OKC GPU Andreja Razpet in vodja OKC PU Celje Božidar Pezdevšek predstavili delovanje interventne telefonske številke 113, brezplačne anonimne številke 080-1200 ter organizacijo in delovanje OKC na vseh policijskih upravah.

okc ce01


Po besedah Tomaža Pečjaka je bil lani na OKC vzpostavljen nov informacijsko-telekomunikacijski sistem za sprejemanje interventnih klicev, ki je poenotil način dela OKC na policijskih upravah pri sprejemanju klicev na interventno telefonsko številko 113, izvajanje in zapisovanje prvih nujnih ukrepov ter obveščanje o pomembnih dogodkih. Predstavil je tudi razliko med interventno telefonsko številko in brezplačnem anonimnem telefonu 080-1200, ki ga je policija uvedla leta 1997 pod sloganom "Skupaj proti kriminalu, ne zanimajo nas vaši osebni podatki, ostali boste anonimni" in je na voljo vsem tistim, ki bi policiji lahko posredovali koristne informacije, pri tem pa želeli ostati anonimni.

Vodja OKC PU Celje Božidar Pezdevšek je posebej predstavil delo celjskega OKC, ogledati pa si je bilo mogoče tudi prostore in opremo ter način dela na interventni telefonski številki 113.

okc ce02

okc ce04

 

Več o operativno-komunikacijski dejavnosti tudi na spletnih straneh Policije: