Sorodne objave

Projekt Varno poletje 5. september 2022
 

Gluhi in naglušni v Sloveniji v teh dneh pod geslom Polna vključenost z znakovnim jezikom obeležujejo mednarodni teden gluhih. Ob njihovem prazniku jim čestitamo tudi policisti!

Pred mednarodnim dnevom gluhih, ki ga bodo z organizacijo "olimpijskega dneva gluhih" praznovali to soboto v Ljubljani, Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije (ZDGNS) že ves teden med 18. in 24. septembrom 2017 organizira različne aktivnosti za ozaveščanje o življenju in delu gluhih, naglušnih, gluhoslepih oseb in oseb s polževim vsadkom. Na ta način želijo gluhi opozoriti javnost nase, na nevidno invalidnost - gluhoto in na svoje težave, s katerimi se srečujejo v vsakodnevnem življenju.

V slovenski policiji podpiramo njihove aktivnosti in se s skupnimi projekti pridružujemo prizadevanjem za večjo vključenost gluhih in naglušnih oseb v družbo.


Skupna predstavitev ZDGNS in Policije v uličnih izložbah notranjega ministrstva na Štefanovi 2 v Ljubljani

Zvezi gluhih smo ponudili možnost, da se za nekaj tednov v naših izložbah na sedežu Ministrstva za notranje zadeve na Štefanovi 2 v Ljubljani na nekoliko drugačen način predstavi s svojimi vsebinami in tako javnost opozori na problematiko gluhih.

IMG 20170921 131040 IMG 20170921 131302 IMG 20170921 130925

Izložbe so že danes, 21. septembra, ko smo jih postavili, pri številnih mimoidočih vzbudile precej zanimanja. 


Preventivni nasveti policije v znakovnem jeziku

Že julija letos pa smo v znakovni jezik priredili vrsto svojih preventivnih vsebin. Številni nasveti policije za samozaščitno ravnanje v različnih življenjskih situacijah so sedaj dostopni tudi gluhim in naglušnim osebam. Ob tej priložnosti ponovno vabimo k njihovemu ogledu!

Več informacij o projektu: Preventivne vsebine policije odslej tudi v slovenskem znakovnem jeziku

preventivni nasveti znakovni jezik spletna stran policije

Videoposnetki v znakovnem jeziku, opremljeni tudi z zvokom in podnapisi, so dosegljivi prek spletne strani policije:

Preventivni nasveti policije v slovenskem znakovnem jeziku

Objavljeni so tudi na kanalu slovenske policije na Youtubu.