Sorodne objave

 

Tudi letošnji maturanti bodo zaplesali po ulicah in trgih skoraj vseh večjih slovenskih mest, in sicer jutri, 19. maja 2017, ob 12. uri. Ob tej priložnosti se tudi policisti pridružujemo opozorilom Ministrstva za zdravje in vse udeležence maturantske četvorke pozivamo k zdravi zabavi, brez alkohola.

Poleg različnih preventivnih aktivnosti v okviru medresorske akcije za manj alkohola med maturanti bodo tržne in zdravstvene inšpekcijske službe ob pomoči policije ves dan izvajale intenzivne nadzore nad spoštovanjem določb Zakona o omejevanju porabe alkohola. Trgovce in gostince zato pozivamo, naj opitim in mladoletnim ne ponujajo in ne prodajajo alkoholnih pijač. K osveščanju vabimo tudi starše maturantov, pedagoške delavce, predstavnike lokalnih skupnosti, civilne družbe in medijev.

letak cetvorka 2017Na Ministrstvu za zdravje so med drugim za mlade pripravili tudi posebno nagradno igro, ki bo potekala na Facebook strani 0,0 šofer – Slovenija piha 00. S pomočjo aplikacije Spomin bodo prikazali škodljivo vez med možgansko aktivnostjo in vplivom alkohola.


Več informacij o akciji in problematiki alkohola pri mladih v sporočilu Ministrstva za zdravje: Maturantska četvorka 2017 - maturanti so pihali 0,0