Sorodne objave

Galerija 18. marec 2022
 

V Šentvidu, Ljubljana, bodo 19. maja 2016 taktično-reševalne igre. Poleg pripadnikov Specialne enote Uprave za policijske specialnosti na Generalni policijski upravi bodo sodelovali še predstavniki Gasilske brigade Ljubljana, Reševalne postaje Univerzitetno kliničnega centra Ljubljana in Slovenske vojske – Enote za specialno delovanje. Predstavniki medijev, vljudno vabljeni!

Taktično-reševalne igre, letos šeste zapovrstjo, organizira Specialna enota UPS GPU z namenom medresorskega povezovanja in sodelovanja različnih služb in enot, ki se kot prve interventne službe lahko skupaj znajdejo na istem kriznem dogodku. Tovrstno usposabljanje in sodelovanje je v določenih trenutkih lahko odločilnega pomena za uspešno in brezhibno reševanje kriznih situacij.

Sodelujoči bodo razdeljeni v osem ekip s štirimi tekmovalci. V vsaki ekipi bodo predstavniki vseh sodelujočih služb, ki bodo na različnih delovnih točkah dobili različne naloge, ki jih bo pripravila vsaka sodelujoča služba. To pomeni, da bodo na posamezni delovni točki v ospredju člani iz tiste službe, ki je točko pripravila, ostali člani ekipe pa se bodo "učili“ in spoznali delo te službe.

Spoštovani predstavniki medijev, vabimo vas, da si ogledate te igre, namenjene izobraževanju, in s svojo prisotnostjo potrdite pomen tovrstnega dogodka in medsebojnega sodelovanja.

Odprtje bo ob 8.30, same igre pa si bo moč ogledati do 12. ure.

Termin za snemanje izjave za javnost bo takoj po slavnostnem odprtju. Svojo udeležbo obvezno potrdite najkasneje dan pred dogodkom kontaktni osebi Brigiti Petric, ki je dosegljiva na telefonski številki 051 659 832.

Kako najlažje do prizorišča?

S Celovške ceste zapeljete na avtocesto v smeri Kranja. Ko pripeljete iz predora, na prvem izvozu (izvoz Ljubljana-Brod) zapustite avtocesto. Na izvozu nato zavijete levo v smeri Črnuč, Ljubljana, in po približno 50 m zavijete desno v hrib. Na vrhu zavijete levo in na desni strani boste zagledali letalo in hangar, kjer se bodo odvijale taktično-reševalne igre.

6TRI zemljevid