Sorodne objave

 

Ministrica za notranje zadeve mag. Vesna Györkös Žnidar je danes, 21. oktobra 2015, obiskala mejni prehod Dobovec. Povedala je, da je zelo zadovoljna s tem, kar je videla na terenu, in se iskreno zahvalila vsem policistkam in policistom, ki v teh težkih razmerah svoje delo opravljajo strokovno in učinkovito.

Foto AnzeMalovrh STA

Foto: Anže Malovrh/STA

 Kot je dejala, policistke in policisti s svojimi dejanji kažejo pravi obraz slovenske policije, ki nam je vsem v ponos in je lahko za zgled vsaki policiji.


Sestala se je tudi z županom občine Rogatec Martinom Mikoličem in se zahvalila rogaški občini za njeno odlično sodelovanje, ki tudi po zagotovilih policije vseskozi poteka na najvišji ravni. Ministrica je poudarila pomembnost vezi med policijo in lokalno skupnostjo, saj se na tak način pri prebivalstvu ustvarja občutek varnosti.

Ministrica se je zahvalila tudi predstavnikom Civilne zaščite, humanitarnih organizacij in vsem prostovoljcem, ki svoje delo opravljajo zgledno in ob tem izjemno dobro sodelujejo s policijo. Kot je poudarila, gre vsem skupaj zasluga za to, da delo teče brez zapletov.

Ne glede na dejstvo, da so razmere izjemno težke in da je Slovenija pod nesorazmernim pritiskom, pa je po besedah ministrice v tem trenutku situacija še zmeraj obvladljiva.

Več o tem v sporočilu za javnost Ministrstva za notranje zadeve 


Aktivnosti slovenske policije v zvezi z aktualnimi migracijskimi tokovi