Sorodne objave

 

Generalni direktor policije Stanislav Veniger in direktor Združenja bank Slovenije dr. France Arhar sta včeraj, 27. marca 2014 podpisala Protokol o sodelovanju med obema institucijama v primeru suma zlorab na področju elektronskega bančništva.

IMG 2203

Policija pri preiskovanju tovrstnih kaznivih dejanj intenzivno sodeluje z bankami in hranilnicami, kar se je še posebej izkazalo v uspešno zaključeni kriminalistični preiskavi leta 2013. Preiskava je tekla zoper večje število oseb, ki so na celotnem območju Republike Slovenije izvrševala kazniva dejanja, povezana z napadi na elektronsko bančništvo poslovnih subjektov, tatvino denarnih sredstev ter nadaljnjim prikrivanjem izvora tako pridobljenih sredstev.

Protokol je bil sklenjen z namenom oblikovanja splošnih načel in izhodišč za izboljšanje sodelovanja na obravnavanem področju. Temeljni namen protokola se kaže v zavzemanju za preventivne aktivnosti in izboljšanje varnosti na področju e-bančništva ter usklajeno izvajanje ukrepov, ki bodo pripomogli k doseganju navedenega cilja.