Sorodne objave

 

Pred novimi protestnimi shodi po državi, ki so napovedani v tem tednu, policisti vse udeležence ponovno pozivamo, naj pravico do javnega zborovanja in izražanja svojih stališč uveljavljajo mirno in strpno.

Vsem, ki se bodo udeležili protestov, svetujemo, naj bodo tudi sami pozorni na posamične provokacije in dogodke, ki bi jih lahko ogrozili ali poškodovali, še posebej na metanje nevarnih predmetov, kot so pirotehnični in drugi izdelki. V takšnih primerih, še posebej pa ob hujših in množičnih kršitvah, vsem udeležencem shoda priporočamo, da se umaknejo na varno oz. po najkrajši in najvarnejši poti zapustijo prostor shoda.

Policija mirnim protestnikom odsvetuje tudi zadrževanje na prostoru med policisti in nasilnimi izgredniki, saj v takem primeru obstaja velika nevarnost, da sami postanejo žrtve napadov. Umik s tega prostora in osamitev izgrednikov pa omogoča ukrepanje policije, ki je v takih pogojih izjemno zahtevno.

Obveščamo še, da policija nadaljuje s kriminalistično preiskavo zoper osebe, ki so osumljene izvrševanja kaznivih dejanj med protesti.


Preberite tudi: