Sorodne objave

 

Pred novimi protestnimi shodi po državi, ki so napovedani za te dni, policisti vse udeležence ponovno pozivamo, naj pravico do javnega zborovanja in izražanja svojih stališč uveljavljajo mirno in strpno, v dobrobit vseh, ki bodo tistem času na tem prostoru.

V skrbi za njihovo varnost jim svetujemo, naj bodo tudi sami pozorni na posamične dogodke, ki bi jih lahko ogrozili ali poškodovali (npr. metanje nevarnih predmetov, pirotehničnih izdelkov, nevarnih snovi). V takšnih primerih, še posebej pa ob hujših in množičnih kršitvah, jim priporočamo, naj se umaknejo na varno. Najbolje, da po najkrajši poti zapustijo prostor shoda.

Policija bo ves čas spremljala dogajanje na prostoru, kjer bo potekal javni shod, in ukrepe prilagajala trenutnim razmeram. Ob tem ponovno opozarjamo, da morajo udeleženci dosledno spoštovati navodila in ukaze policistov. Te policisti izrekamo neposredno ustno, po megafonih, s pomočjo tehničnih naprav v vozilih in iz helikopterja. Več pojasnil o opozorilih in ukazih, ki sodijo med najmilejše policijske ukrepe, je na spletni strani Policijska pooblastila.

Tudi v primeru tako hudih kršitev, da bi morala policija ukazati izpraznitev prostora shoda, naj udeleženci to spoštujejo. Z umikom oz. izpraznitvijo prostora bodo policistom omogočili učinkovito izvedbo njihovih nalog, obenem pa prispevali k čim hitrejši vzpostavitvi javnega reda in miru ter odpravi vseh vrst ogrožanj.


Poziv policije k strpnosti v dobrobit vseh (28. 11. 2012)