Sorodne objave

 

Vozniki, skrajni čas je, da svoje vozilo pripravite na zimske razmere! Preverite, ali je tehnično brezhibno in ali ima predpisano zimsko opremo, ki je za motorna in priklopna vozila v cestnem prometu obvezna od 15. novembra do 15. marca naslednje leto, pa tudi v zimskih razmerah.

IMG 4929

 Zima v cestnem prometu - določbe o zimski opremi

 

Od 15. novembra, ko morajo imeti motorna in priklopna vozila v cestnem prometu zimsko opremo, policisti ob svojem rednem delu pri nadzoru cestnega prometa preverjamo tudi opremljenost vozil s predpisano zimsko opremo.




V lanskem letu je bilo zaradi neuporabe zimske opreme kaznovanih 787 voznikov. Globa za osnovno pomanjkanje zimske opreme je 40 evrov. Pri tem pa je treba poudariti, da globa za voznika, ki zaradi neprimerne opreme za vožnjo v zimskih razmerah povzroči zastoj v prometu, znaša 500 evrov in 5 kazenskih točk.

IMG 4960

Policisti voznike opozarjamo tudi na to, da morajo imeti v zimskem času zaradi boljše vidljivosti očiščena stekla. Prav tako morajo z vozila odstraniti led in sneg, ker lahko med vožnjo odpadeta z vozila ter poškodujeta in ovirata druge udeležence v cestnem prometu. Globa za voznike, ki tega ne storijo, znaša 200 evrov.

IMG 1916