Sorodne objave

 

Z odprtjem novega mostu čez reko Sotlo je od danes, 11. julija 2012, možen prehod skozi mejni prehod za meddržavni promet Imeno (Miljana), in sicer 24 ur.

Prestop državne meje na mejnih prehodih za meddržavni promet je dovoljen za državljane Evropske unije, Evropskega gospodarskega prostora in Švicarske konfederacije ter za državljane Republike Hrvaške.


Zaradi izgradnje novega mostu je bil mejni prehod za meddržavni promet Imeno začasno zaprt od 21. 4. 2008. V tem času je bil mejni prehod za obmejni promet Sedlarjevo (Plavić) začasno prekategoriziran v mejni prehod za meddržavni cestni potniški promet. Ker so razlogi za to prenehali, ta mejni prehod od danes znova obratuje kot mejni prehod za obmejni promet: ob delavnikih med 6. in 22. uro, ob nedeljah in praznikih pa med 7. in 21. uro.

************************


Odprtja so se med drugimi udeležili tudi minister za notranje zadeve dr. Vinko Gorenak, ki je ob tej priložnosti spregovoril nekaj besed, ter namestnik generalnega direktorja policije mag. Karol Turk in direktor Policijske uprave Celje Jože Senica z najožjimi sodelavci.

Promet skozi mejni prehod je stekel po prireditvi, tj. ob 15. uri.

Mejni prehodi

P1000229 zmSlovenski predstavniki po odprtju zapornice na mejnem prehodu Imeno

P1000280 zm

Namestnik generalnega direktorja policije mag. Karol Turk, minister za notranje zadeve dr. Vinko Gorenak in direktor Policijske uprave Celje Jože Senica pred obnovljenimi prostori policije na mejnem prehodu Imeno

110720127717 zm

 Prvo vozilo, ki je prestopilo ponovno odprti mejni prehod....

110720127711 zm... in prva izmena tukaj po štirih letih

110720127708 zmPolicisti Postaje mejne policije Bistrica ob Sotli z inšpektorji iz Oddelka za državno mejo in tujce v Sektorju uniformirane policije na Policijski upravi Celje in Sektorja mejne policije v Upravi uniformirane policije na Generalni policijski upravi