Sorodne objave

Galerija 18. marec 2022
 

Pripadniki Specialne enote so med 15. in 19 junijem 2009 na Debelem rtiču izvedli protiteroristično usposabljanje na morju v poletnih razmerah.

Na usposabljanju so pridobili ustrezna znanja in veščine za izvedbo najzahtevnejših varnostnih nalog v specifičnih pogojih, kot so posredovanje v pristaniščih, na različnih plovilih in na morju.

IMG 5897

Poleg pripadnikov Specialne enote se je usposabljanja udeležilo tudi sedem pripadnikov specialne enote v srbski policiji.

IMG 6087

Obravnavali so različne teme, kot so taktično delovanje pri posredovanju v pristanišču ter na ladji z uporabo helikopterja in čolnov, vaje v streljanju, potapljanje z avtonomno potapljaško opremo, pridobivanje psihofizične kondicije (plavanje, premagovanje vodnega poligona idr.), upravljanje z motornimi čolni, prva pomoč pri utopitvah.

IMG 6181

Del usposabljanja je predstavljala protiteroristična taktična vaja reševanja talcev na trajektni ladji Marinos D, ki je zasidrana v izolski ladjedelnici. Pri vaji je sodelovala tudi policijska pogajalska skupina, Letalska policijska enota s helikopterjem Agusta Bell in Postaja pomorske policije Koper s policijskim čolnom P66.

IMG 6210

IMG 6211