Sorodne objave

Galerija 18. marec 2022
 

Devet potapljačev Specialne enote na Generalni policijski upravi se je na Malem Lošinju na Hrvaškem 8. in 9. septembra 2008 udeležilo sedemdnevnega usposabljanja v potapljaškem centru Specialne policije hrvaškega ministrstva za notranje zadeve.

skupinska

Namen usposabljanja je bil obnoviti stara in pridobiti nova teoretična in praktična specifična znanja, ki so potrebna za varnostno najzahtevnejše naloge v specifičnih pogojih pri potapljanju v odprtih vodah.

na ladji

pod vodo

Usposabljanje je potekalo v širši okolici otoka Lošinja ter ob otokih Unije, Sarakane, Zabodaski in Susak. Skupaj so potapljači opravili devet potopov v večjih globinah in ob močnem toku.

po potopu

PotapljaskiCenter

Usposabljanje so si ogledali tudi poveljnik Specialne enote Marjan Anzeljc, pomočnik poveljnika Milan Pleško in poveljnik hrvaške specialne policije Zdravko Janič z ožjim vodstvom. Ogledu so sledili delovni pogovori med vodstvi obeh specialnih enot.

podelitev

Hrvaškim kolegom so slovenski policisti izročili tudi potrdila o opravljenih izpitih za vaditelja smučanja, ki so jih pripadniki hrvaške specialne enote opravili marca v okviru zimskega usposabljanja Specialne enote v Sloveniji.

helikopter

 

Besedilo: Matjaž Tomšič, SE
Foto: Matjaž Logar